Yin Yoga

YIN YOGA

 

Yin yoga kan kort beskrives som "less is more"

 

Det er en nyere variant af yogaen. Udviklet i USA og Canada af folk, om har arbejdet med såvel yogaen og dens indiske tradtion som kinesisk akupunktur og teorien omkring medianer og energibaner i kroppen.

 

Som de fleste sikkeret ved, er Yin og Yang hinandens modsætning og modspil. Her i Vesten har vi traditionelt meget fokus på meget yang-prægede træningsformer, også indenfor yoga, hvor vinyasa, astanga og bikram er særligt kendte. De repræsenterer styrke, varme og dynamisk bevægelse, hvor yin er modsætningen - stræk, kølighed og statiske stillinger.

 

Yin Yoga kan kort beskrives som ”less is more”. Yin er en langsom form for yoga, hvor vi arbejder ud fra tre fokuspunkter;

 

1. Finder til rette i strækket - kommer til ”kanten”, hvor du mærker udfordringen starte

2. Finder roen gennem åndedrættet

3. Bliver i strækket over tid - typisk tre-seks minutter i hvert stræk

Lange, dybe stræk - overgivelse og ro

 

I Yin Yoga lader vi musklerne slappe af og de lange, dybe stræk arbejder helt ind i bindevævet og øger såvel cirkulationen i led som smidigheden. På det mentale plan handler yin om overgivelse og ro hvorfor det er helt fantastisk til dig, som har en stresset hverdag. Hv gøres brug af blokke, tæpper og ekstra måtter, så du kommer til at ligge helt rigtigt og der vil være grundig instruktion og hjælp gennem en session. Som i alle andre yogaformer sluttes der af med hvilestilling, Savasana og afspænding.

 

Yin yoga stormer frem i Vesten. I København har den således allerede gjort sit indtog og dyrkes flittigt af både mænd og kvinder - oftest som supplement til Yang-præget træning, da mange hurtigt mærker, den balance det giver at give opmærksomhed til begge sider.

 

Her vest for Storebælt er Yin yoga ikke rigtig kommet i gange endnu, og det er min mission at få udbredt kendskabet til Yin særligt her på Fyn, hvor jeg selv bor. Jeg har faste hold i Yin yoga hos Nordisk Hot Yoga, ligesom de enetimer, jeg tilbyder også tager afsæt i yin.

 

Hvis jeres klub, yogasted, fitness center eller andet kunne tænker jer at prøve en session på 1½ time med yin, så ring på 26397997 og hør nærmere.

 

Du må endelig også tjekke www.yinyoga.com.

© All Rights Reserved matriarq 2015

matriarq v/Tina Refning

Odense SV

CVR 37329826